Actueel

Groen Merchtem organiseert een reeks ‘TED’ avonden met korte, boeiende spreekbeurten over uiteenlopende onderwerpen die in Merchtem gerust wat extra aandacht verdienen.

Op de eerste avond van de reeks belichten drie sprekers het thema ‘Een gemeente op mensenmaat’ vanuit hun eigen perspectief :

 

  • Kobe Vandeweerdt, van...

Onze traditionele fietstocht gaat dit jaar door op 1 oktober. We fietsen een 30-tal km naar boeiende, duurzame initiatieven.

Afspraak om 13u30 aan de OCMW-campus, Ter Linde in de Gasthuisstraat 17B.

verdien de groene pluim van groen merchtem

Onze Groene pluim gaat naar een duurzaam initiatief dat...

    ...

Nadat Groen jarenlang had aangedrongen om het probleem van zwerfkatten aan te pakken, heeft het schepencollege eindelijk beslist een budget van 2.000 € vrij te maken voor zwerfkatten. Voortaan zullen deze zwervers naar Veeweyde in Anderlecht gebracht worden voor verzorging en mogelijke adoptie.

Mobiliteit, het kan anders! De alternatieven voor de auto worden nog niet ten volle benut. En het beleid rond de wagen zelf, daar is nog heel wat verbetermarge. Op het vlak van parkeren bijvoorbeeld. Iedereen die een auto bezit, doet het haast dagelijks, regelmatig met de nodige frustratie. Enerzijds omdat beleidsmatig niet altijd de juiste beslissingen worden genomen. Anderzijds omdat...

Windturbines langs een hoogspanningslijn in Mollem

“Natuurlijk is Groen voorstander van energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon, wind en water”, steekt voorzitter Wim Van de Velde van wal. “Maar dat betekent niet : om het even wat, om het even waar en op om het even welke manier.”

 

Het voorstel dat Aspiravi naar voren schuift, is een verdedigbaar compromis tussen het technisch haalbare en de...

Doorheen zijn 28-jarige loopbaan als tuinbouwer begon het bij Luc steeds meer te knagen : de klassieke land- en tuinbouwbedrijven voeren een langgerekte uitputtingsslag met de bodem waarop fruit en groenten geteeld worden. “Biologische landbouw is helemaal niet abnormaal”, steekt Luc van wal. “Je laat gewoon de natuur haar werk doen”.

 

 

Luc volgde cursussen...

Voor de prijs van €10 per pakket brengt GROEN een ontbijt bij jou aan huis.  Dit jaar schenken wij per pakket €1 aan de actie  “Merchtem helpt Haïti”.

Wij leveren tussen 8u en 9u of tussen 9u en 10u.

Het is ook mogelijk om je pakket zelf af te halen tussen 8u en 10u in zaal “Ter Linde”, Gasthuisstraat Merchtem-Centrum (links achter OCMW-gebouw).

...

In België wachten meer dan duizend mensen op een nieuw orgaan. De leden van Groen Merchtem brachten deze problematiek onder de aandacht door op dinsdagavond 29 november samen naar het gemeentehuis te trekken. Ze lieten zich registreren als orgaandonor om zo anderen te inspireren dit ook te doen en om de meerderheid nogmaals aan te sporen om hun voorstellen hier rond goed te keuren....

Groen Merchtem betreurt dat de Lijst van de Burgemeester de wegenwerken in Brussegem recupereert met zinloze wegwijzers - met dank aan een bevriend immo-kantoor voor het delen van de borden.

"Als de signalisatie rond de werken op de Nieuwelaan een probleem is, moet dat in eerste instantie opgelost worden door de aannemer en het gemeentebestuur", zegt Ludwig De Mesmaeker,...

Pagina's