TED avond : Merchtem op mensenmaat

Groen Merchtem organiseert een reeks ‘TED’ avonden met korte, boeiende spreekbeurten over uiteenlopende onderwerpen die in Merchtem gerust wat extra aandacht verdienen.

Op de eerste avond van de reeks belichten drie sprekers het thema ‘Een gemeente op mensenmaat’ vanuit hun eigen perspectief :

 

  • Kobe Vandeweerdt, van ontwerpbureau studio herman in Merchtem, laat zijn licht schijnen op een wel erg actuele vraag : is Merchtem (centrum) gemaakt op maat van de mens ? Wat kan er anders en beter ?
  • Daan Demey is planoloog bij de Provincie Vlaams-Brabant en breekt een lans voor lokaal werk.
  • Hans Van Hoof is werkzaam bij De Lijn als expert verkeerskunde, landschapsarchitect en stedenbouwkundige. Hij heeft het over duurzame mobiliteit – op mensenmaat.

Het is natuurlijk geen eenrichtingsverkeer. Na de 3 presentaties wisselt het panel graag met jou van gedachten.

We horen en zien het op vrijdag 17 november, om 20u in het August de Boeckhuis aan de Reedijk. Vrije toegang.

Mocht je zelf zin hebben om een bepaald thema aan te snijden, of heb je zelf een paar favoriete TED-talks ontdekt ? Ken je iemand die in een boeiende, krachtige presentatie de toehoorders kan overtuigen ? Laat van je horen, er komen zeker nog een paar TED-avonden in 2018. Zo plannen we voor februari 2018 alvast een uiterst interessante en boeiende avond rond gezondheidszorg, en wat die wel mag kosten. Daarover lees je later meer.

Datum agenda: 

vrijdag, november 17, 2017